شاید شما هم قصد دارید یک تردمیل مناسب برای خود تهیه کنید. یکی از فاکتورهایی که باید قبل از خرید تردمیل مد نظر قرار دهید موتور تردمیل است. در واقع موتور تردیمل به عنوان قلب آن محسوب میشود و بیشترین وزن تردمیل را موتور تشکیل میدهد. موتور تردمیل از نظر قدرت و توان در همه تردمیل ها یکسان نیست. کیفیت موتور تردمیل نیز بسیار حائز اهمیت است و میتواند تضمین کننده طول عمر موتور تردمیل باشد. تردمیل هایی که از قدرت موتور پایینی برخوردار هستند داغ میکنند و نیازمند تعمیرات زودهنگام هستند. و یا در بعضی مواقع نیاز به تعویض موتور تردمیل می باشد، فیکس اسپرت با چندین سال سابقه در تعمیر تردمیل در اصفهان با داشتن تعمیرکاران متخصص و نمایندگی فروش قطعات تردمیل در اصفهان و همچنین فروش موتور تردمیل در اصفهان همراه با گارانتی طولانی مدت که نشان دهنده این موضوع است که موتور تردمیل از کیفیت بالاتری برخوردار است. قیمت تردمیل نیز میتواند نشان دهنده کیفیت موتور و همچنین دستگاه تردمیل باشد. در دستگاه های ارزان قیمت از قطعات بی کیفیت استفاده میشود و همین موضوع باعث خرابی زودهنگام تردمیل میشود. اما به دلیل هزینهای زیاد در خرید تردمیل، خرید موتور تردمیل با کیفیت راه مناسب تری است. ما در این صفحه انواع موتور تردمیل را به شما معرفی خواهیم کرد.
تردمیل ها به دو دسته خانگی و باشگاهی تقسیم میشوند. موتور آنها نیز در دو نوع AC برای تردمیل های باشگاهی و موتور DC برای تردمیل های خانگی تقسیم میشود. تردمیل ها برای تامین انرژی مورد نیار خود از موتورهای مختلفی بهره میبرند. تردمیل دارای بخش های مختلفی نظیر تسمه تردمیل و همچنین موتور تردمیل می باشد. از انواع موتور تردمیل میتوان به موتور AC و همچنین موتور DC اشاره کرد. موتور DC برای تردمیل های خانگی به کار میروند و از برق خانگی تغذیه میکنند. موتور AC نیز از انواع موتور تردمیل و مخصوص تردمیل های باشگاهی میباشد و از جریان برق متناوب تغذیه میکند. البته برخی از تردمیل های خانگی وجود دارند که از موتور AC بهره میبرند. قیمت انواع موتور تردمیل بستگی به نوع آن متفاوت است. قیمت موتور تردمیل بستکی به قدرت آن دارد. هرچه قدرت موتور تردمیل بیشتر باشد قیمت آن نیز بالاتر است. تردمیل های خانگی همانطور که گفته شد از موتور DC بهره میبرند که باعث شده تا از صدای کمتری نسبت به تردمیل ها با موتور AC برخوردار باشد. مصرف برق تردمیل های خانگی نیز از تردمیل های باشگاهی کمتر است و صرفه اقتصادی بیشتری دارند. نکته حائز اهمیت در انتخاب تردمیل برای افراد چاق و سنگین وزن این است که بهتر است از تردمیل با موتور AC استفاده کنند زیرا به طبع قدرت آن از تردمیل با موتور DC بالاتر بوده و میتواند وزن فرد را به خوبی جابجا کند.
از انواع موتور تردمیل در حال حاضر فقط موتورهای DC و همچنین AC بر روی تردمیل ها به کار میرود و اگر سری به بازار فروش تردمیل در اصفهان زده باشید مشاهده خواهید کرد که تردمیل ها با موتورهای AC و DCدر بازار موجود میباشند. میتوان گفت قطعات به کار رفته در ساخت موتور های AC و DC یکسان است اما ممکن است از قطعات پرقدرت تر در ساخت موتورهای AC به کار رفته باشد. از اجزا به کار رفته در انواع موتور تردمیل میتوان به روتور اشاره کرد که با چرخشی که انجام میدهد باعث ایجاد توان مکانیکی میشود. استاتور در موتورهای DC و AC از قطعات ثابتی است که از سیم پیچی ها و همچنین آهن ربا برخوردار است. سیم پیچی ها از قسمتهای مهم انواع موتور تردمیل هستند که به صورت به هم تنیده و به شکل یک کناف میباشند که در اصل هسته مغناطیسی از جنس آهن (آهن نرم) میباشند. کموتاتور وظیفه انتقال جریان انرژی و یا همان جریان الکتریسیته به سیم پیچی ها را دارد. روش تعمیر موتور DC و همچنینAC تردمیل شباهت های زیادی به هم دارد و تفاوت آنچنانی با یکدیگر ندارند. تعمیر تردمیل و بخصوص تعمیر موتور تردمیل از کارهای تخصصی میباشد که در صورت نداشتن آگاهی و علم کافی نمیتوان نسبت به تعمیر آن اقدام کرد. گروه فیکس اسپرت به همراه تعمیرکار تردمیل در اصفهان شمارا در تعمیر تردمیل خود یاری میکنند. وهمچنین با فروش لوازم یدکی تردمیل و فروش موتور تردمیل در اصفهان باکیفیت عمر و دوام تردمیل شمارا تضمین میکند.
روتور
داخل هر الکتروموتور، روتور (rotor) قسمتی است که با چرخش خود توان مکانیکی را تولید می کند. روتور معمولا از رساناهایی تشکیل شده است که دارای جریان الکتریکی هستند و تحت تاثیر میدان مغناطیسی استاتور نیروی لازم جهت چرخیدن شفت را تهیه می کند. بعضی از انواع روتورها دارای آهنرباهای دائمی هستند و رسانای حامل جریان در استاتور قرار میگیرد.
استاتور
قسمت ثابت در موتور استاتور (stator) نامیده می شود که معمولا دارای سیم پیچ و یا آهنربای دائمی میباشد.
فاصله هوایی
در بین روتور و استاتور فاصله هوایی (air gap) وجود دارد. شکاف هوایی دارای تاثیر مهمی است و معمولا تا حد ممکن کوچک میباشد زیرا یک شکاف بزرگ اثر منفی زیادی بر عملکرد یک موتور الکتریکی میگذارد.
سیم پیچ
سیم پیچ در الکتروموتور (windings) سیمهایی هستند که به شکل کلاف بافته شده در اطراف یک هسته مغناطیسی (magnetic core) چند لایه از جنس آهن نرم پیچیده شده است؛ هنگامی که جریان الکتریسیته از آن عبور می کند، به آهنربای موقت تبدیل شده و یک قطب مغناطیسی تشکیل میدهند. الکتروموتورها دو نوع آرایش قطبهای میدان مغناطیسی دارند. الکتروموتور های قطب برجسته (salient-pole) و قطب غیر برجسته (nonsalient-pole). گاهی الکتروموتورها از فلز های رسانای ضخیمتری مانند میله یا ورق از جنس مس و یا آلومینیوم تشکیل شدهاند و به وسیله القای نیروی الکترومغناطیس حرکت میکنند. در موتور های تردمیل بیشترین مشکل در قسمت سیم پیچ بوجود می آید . هنگامی که سیم پیچ موتور تردمیل آسیب می بیند سیم پیچی و تعمیر آن توصیه نمی شود و بهتر است در هنگام آن موتور را تعویض کنید.
کموتاتور
کموتاتور (commutator) مکانیزمی است که برای انتقال جریان الکتریسیته به سیم پیچ . کموتاتور از شفت الکتروموتور عایق شدهاست. جریان برق مورد نیاز آرمیچر (armature) توسط زغال های (brushes) ثابت که با کموتاتور در اتصال هستند تامین میشود. چرخش باعث معکوس شدن جریان الکتریسیته ی مورد نیاز و اعمال توان بهینه به موتور در هنگام چرخش روتور از یک قطب تا قطب دیگر میشود. .